fredag 24 maj 2013

Frågor om fett och proteiner och temapaket ''Vad vet du om mat och människan?''

18. Värme, dämpa stötar, lagra energi.
19. För att det ska räcka tills de kan skapa egen energi.
20.
21. omättad har en dubbelbindning, fleromättad har två eller fler.
22. För att man kan få viktiga vitaminer och annat som man måste ha.
23. Kokosfett, Mjölkfetter och fett i nötkött.
24. Fiskfett, Rapsolja, solrosolja.
25. Stärkelse och gelatin.
26. Transfetter
27. De skapar inte lika mycket kolesterol i blodet.
28. Det härdas genom att det reagerar med väte och det görs för att det varar längre.
29. Jag kan använda stärkelse eller gelatin. Detta är ett nyttigare alternativ. Jag kan reagera det med väte, det blir onyttigare eftersom att jag härdar det och dubbelbindningarna försvinner.
30. Enzymer, bygger kroppen, antikroppar, hormoner.
31. Hemoglobin
32. Aminosyror
33. Kväve, svavel fosfor.
34. Kött, fisk, mjölk, ägg, baljväxter
35. Den innehåller alla nödvändiga aminosyror
36. Viktiga proteiner kan koagulera och förstöras.

1. Emalj.
2. 32.
3. I godis, potatis och grönsaker.
4. Stärkelse.
5. Bukspottkörteln.
6. Saltsyra.
7. Proteiner.
8. 1,5-2.
9. I kött, ost och ägg.
10. Tolvfingertarm. 
11. Tunntarm.
12. Finfördela fett så att kroppen kan ta upp det.
13. Galla och bukspott.
14. I njurarna.
15. Salter och vatten tas upp av kroppen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar